Elevator

Fasilitoinnin mestarit

Avoin valmennus 9.-10.12.2019 ENÄÄ YKSI PAIKKA JÄLJELLÄ!


Kenelle valmennus on tarkoitettu

Näitä valmennuksia ei ole kuin yksi. Kun haluat hioa fasilitointitaitosi mestarilliselle tasolle, tämä valmennus on sinua varten.

Tämän fasilitoinnin jatkovalmennuksen keskeisin tavoite on valaa osallistujiin varmuutta ja taitoa hyödyntää fasilitointiosaamista omassa työssään. Tässä valmennuksessa osallistujat oppivat rakentamaan taidokkaammin kokonaisia tilaisuuksia ja pääsevät harjoittelemaan fasilitointia sekä suunnittelemaan omia tilaisuuksiaan. Kaupan päälle tulee aimo annos uusia fasilitointityökaluja.

Tämä fasilitoinnin jatkotasonvalmennus on sinulle, joka jo olet 1) käynyt minkä tahansa fasilitoinnin perusvalmennuksen ja/tai 2) työskennellyt ryhmien kanssa paljon ja koet hallitsevasi fasilitoinnin perusteet ja perustyökalut.

Valmennuksen tavoitteet

Tässä valmennuksessa
• Opit fasilitoinnin uusimmat ideat ja työkalut
• Opit rakentamaan tilaisuuksistasi loogisesti eteneviä kokonaisuuksia
• Opit konkreettisia ulottuvuuksia, joiden avulla valitset sopivan työkalun ja lähestymistavan kuhunkin tilanteeseen
• Opit mestarifasilitaattorin kolme keskeisintä ominaisuutta – ja miten niitä voi kehittää
• Saat huipputason työkalun vaihtoehtojen arviointiin ja päätöksentekoon
• Pääset työstämään itse valitsemiasi kysymyksiä valmentajan ja ryhmän kanssa
• Pääset kokemaan kokonaisia työpajoja, joissa - tismalleen samalla tavalla kuin aidoissa tilanteissa - osallistujat viedään aina toimenpiteiden konkretisointiin asti
• Pääset itse suunnittelemaan ja toteuttamaan kokonaisia työpajoja muiden osallistujien kanssa
• Pääset jakamaan osaamistasi ja kokemuksiasi muiden taiturien kanssa
• Opit viiden portaan suunnittelumallin, jolla viet tilaisuutesi timanttiselle tasolle
• Hiot oman tulevan tilaisuutesi suunnitelman toimivammaksi

Valmennuksessa opit seuraavat työkalut

Onnistuneen kohtaamisen kaava – työkalu onnistuneiden tilaisuuksien rakentamiseen
High Five – aivan uusi menetelmä ryhmän lämmittämiseen ja yhteisen todellisuuden luomiseen
Mix’n’match – Menetelmä eri näkökulmien yhdistämiseen ja yhteisen dialogin luomiseen
Appreciative Inquiry – ratkaisukeskeinen ongelmanratkaisutyökalu, jossa ratkaisut rakennetaan onnistumiskokemuksia analysoimalla
Tiekartta – helppo tapa visualisoida ratkaisut ja toimenpiteet
Kuka / mitä / milloin -matriisi – avain toimenpiteistä sopimiseen
Ratkaisujen metsästys – Tehokas ja osallistava menetelmä ryhmän tietotaidon yhdistämiseen
Shuffle – Salamannopea työkalu ratkaisujen tuottamiseen, vaihtoehtojen arviointiin ja parhaiden ratkaisujen valitsemiseen
Fasilitoinnin kultainen kolmio – työkalu, joka on jokaisen onnistuneen tilaisuuden takana
Simulaatio – työkalu fasilitointitaitojen hiomiseen mestarilliselle tasolle
Koordinaatisto – menetelmä ryhmän virittämiseen, nopeaan tilannearviointiin ja reagointiin
Tie timanttiseen suunnitelmaan – viiden portaan suunnittelumalli
Parisparraus – mainio työskentelytapa oman toiminnan hiomiseen
Positiivisen palautteen seremonia – mainio tapa lopettaa myönteisissä merkeissä

Valmennustapa

Valmennuksen idea on, että siinä opetellaan työskentelytapoja osallistujille merkityksellisillä sisällöillä. Kun esimerkiksi opetellaan tilaisuuksien suunnittelua, hiotaan suunnitelmat osallistujien itse valitsemiin todellisiin tilaisuuksiin. Kun opetellaan toimintasuunnitelman tekoa, tehdään ihan oikeat toimintasuunnitelmat, joissa osallistujat kiteyttävät, miten varmistavat valmennuksen oppien käytäntöön viemisen. Näin osallistujat saavat menetelmäkokeiluissa kaksi hyödyllistä asiaa samalla kertaa; lopputuloksen, jota voivat hyödyntää omassa työssään ja tavan, jolla lopputulokseen päästiin.

Valmennuksen toimintatapa on työpaja – tyyppinen. Osallistujat pääsevät työstämään itse valitsemiaan aiheita ja haasteita sekä kokeilemaan valmennuksessa opeteltavia menetelmiä. Tarkoitus on oppia tekemällä ja muuttaa osallistujien osaaminen tekemiseksi. Jokainen osallistuja rakentaa henkilökohtaisen aikataulutetun toimintasuunnitelmansa valmennuksen oppien käyttöönoton ja henkilökohtaisen kehityksen varmistamiseksi.

Valmentaja

Valmennuksen onnistumisesta vastaa Mirko Häyrinen.

Mirko Häyrinen on valmentaja, joka on valmentanut kymmeniä tuhansia ihmisiä ja vetänyt pitkälti yli 2000 tilaisuutta – yksittäisistä valmennuspäivistä aina kokonaisten konsernien strategioiden luomis- ja jalkautusprosesseihin asti.

Mirko on karismaattinen valmentaja, joka vetää vaikuttavia valmennuksia. Mirko sytyttää osallistujissa halun kehittyä ja kukoistaa. Mirko saa osallistujajoukon innostumaan, motivoitumaan ja sitoutumaan. Mirkon erikoisalaa ovat fasilitointivalmennukset, tehokkaan ajankäytön hallinnan valmennukset ja erilaisten tilaisuuksien fasilitointi.

Mirko johtaa Suomen Fasilitoinnin Mestarit –yhteisöä, jossa fasilitoinnin ammattilaiset keskustelevat työryhmän johtamisen haasteista, onnistumisista ja metodologioista sekä kehittävät osaamistaan fasilitoinnin saralla. Mirko on IAF:n (International Association of Facilitators) jäsen. Koulutukseltaan Mirko on psykologi. Ennen uraansa valmentajana Mirko on toiminut muun muassa kansainvälisen yrityksen toimitusjohtajana. Mirko on Elevatorin johtava valmentaja ja toimitusjohtaja.

Katso Mirko Häyrisen fasilitointivalmennusten esittelyvideo

Videolla valmennusten osallistujat kertovat itse, mitä mieltä ovat Mirkon valmennuksista.

Aika ja paikka

Valmennus järjestetään Elevatorin valmennustilassa, Helsingin Arabianrannassa, osoitteessa Birger Kaipiaisen katu 4. Molempina valmennuspäivinä valmennuksen kesto on kello 9.00-16.30.

Ilmoittautuminen ja hinta

Ilmoittautumiset valmentaja Mirko Häyriselle mirko@elevator.fi ja puhelimitse +358 40 530 4030.

Valmennuksen hinta on 3000€ + alv per osallistuja. Hinta sisältää kahden päivän valmennuksen, kurssimateriaalit ja Mirko Häyrisen 80 -sivuisen Mestarifasilitaattorin työkalut -teoksen sekä aamukahvin, lounaan ja iltapäiväkahvin molempina valmennuspäivinä.

Aikaisen ilmoittautujan etu

Varaamalla paikan valmennuksessa 25.10.2019 mennessä, saat valmennuksen erikoishintaan 1898€ + alv. per osallistuja. Tämä tarjous ei vaikuta valmennuksen aiemmin tai myöhemmin ostaneiden hinnoitteluun.

Ilmoittauduthan ajoissa. Valmennukseen otetaan mukaan 25 nopeimmin ilmoittautunutta ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lue täältä.